BUUV en VWC gaan samen verder
BUUV is in 2009 samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, de futuroloog Prof. Dr. de Ridder en de gemeente Haarlem ontwikkeld. Inmiddels heeft BUUV een vanzelfsprekende rol in het sociaal domein verworven en vervult het een belangrijke functie bij het verbinden van bewoners en het vinden van informele hulp. Het doel is om jaarlijks 3200 matches tussen bewoners te realiseren
Geen verandering voor gebruikers
Voor de gebruikers verandert er niets. BUUV blijft BUUV en de deelnemers kunnen elkaar gewoon blijven vinden via de website en via de sociaal makelaars van BUUV. Door het samenvoegen van de activiteiten van BUUV en het Vrijwilligerscentrum (VWC) ontstaat er een compleet aanbod op het gebied van vrijwillige inzet in Haarlem: van korte, buurtgerichte klussen voor en door bewoners tot langdurig vrijwilligerswerk bij ruim 300 (vrijwilligers)organisaties waarmee het VWC nauwe banden onderhoudt. Zo verstevigen we bovendien de dienstverlening aan de meer kwetsbare bewoners van Haarlem.
Nieuwe kansen
De samenwerking tussen BUUV en het VWC schept nieuwe kansen. Haarlemmers hebben voortaan te maken met één organisatie voor vrijwilligerswerk. Voor heel Haarlem en omgeving kunnen mensen en organisaties terecht als zij zich willen inzetten voor elkaar. Doordat de organisatie verdubbelt, is er meer slagkracht mogelijk en staan we samen sterk voor vrijwilligerswerk. De afgelopen jaren is er al eerder nauw samengewerkt, o.a. ten behoeve van de '#Coronahulp: durf te vragen' campagne en hebben we de krachten gebundeld bij het openen van een gezamenlijk Informatiepunt aan de Gedempte Oude Gracht 20.
De nieuwe organisatie bestaat uit een team van 13 beroepskrachten en ongeveer 200 ‘eigen’ vrijwilligers.