Grenzen aangeven, hoe doe ik dat?

Startdatum:
23.09.2020 19:00
Einddatum:
23.09.2020 22:00
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
23.09.2020 15:00
Beschrijving:
Grenzen aangeven is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander. Zo voorkom je dat een ander over jouw grenzen heen gaat en ben je duidelijk naar de ander toe waar die grenzen nu precies liggen. Je houdt zo de onderlinge relatie op een goede manier in stand. In de praktijk blijkt dat best lastig en komen vaak de volgende vragen naar voren: Hoe stel ik nu een grens op die voor iedereen duidelijk is? Hoe herken ik bij mijzelf dat een grens wordt overschreden? Hoe bewaak ik mijn grenzen?

Inhoud:
In deze training gaan de deelnemers hun grenzen formuleren en krijgen hier een aantal handige tips voor. Een goed geformuleerde grens is alvast het halve werk! Vervolgens gaan we de “rode vlaggen” ontdekken; dit zijn kenmerken die voor iedereen anders zijn en die aangeven dat jouw grens wordt overschreden. Het is dus belangrijk dat je deze “rode vlaggen” leert (her)kennen. Ze zijn immers een signaal om aan “grensbewaking” te gaan doen. Tenslotte gaan we aan de slag met het beschermen van jouw grenzen; hoe maak je de ander duidelijk dat er sprake is van grensoverschrijding, zonder direct in een conflict te komen?

Doelgroep:
Deze training is voor elke vrijwilliger interessant, ongeacht het soort werk dat wordt verricht.
Van de deelnemers wordt een open houding, interactie, willen oefenen en bereid om feedback te geven en te ontvangen verwacht.

Aanvullende informatie:
De training wordt gegeven door Norbert Engels van Norbert Engels Coaching en Sportmassage.

Datum en tijd:
Woensdag 23 september 2020 van 19.00-22.00 uur

Locatie:
Informatiepunt Haarlem Sámen!
Gedempte Oude Gracht 20
2011 GR Haarlem

Kosten:
Deelname aan deze training is gratis. Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang of bij afwezigheid zonder afmelding, kan een bedrag van € 20,00 in rekening gebracht worden.