Storytelling met expressie

Startdatum:
07.10.2021 13:30
Einddatum:
07.10.2021 17:30
Kosten deelname:
Gratis
Sluiting inschrijving:
06.10.2021 15:00
Beschrijving:
Beschrijving:
Als vrijwilliger bevind je je op diverse plekken in de samenleving. Je ondersteunt, draagt bij en dat is van grote waarde.
Wij willen je een training aanbieden die leuk is, verbindt en waarmee je jouw waarde als mens en daarmee ook als vrijwilliger kan versterken.
Daarom de training Storytelling met Expressie.

Wat is Storytelling en wat kan ik ermee?
Storytelling letterlijk vertaald is “verhalend vertellen” en dat betekent zo ‘rijk’ mogelijk vertellen: een situatie tastbaar beschrijven en alle zintuigen laten prikkelen. Door je overdracht (oftewel presentatie) zo verhalend mogelijk te vertellen, houd je de aandacht van de luisteraar beter vast. Zo komt jouw boodschap sterker over en raak je meer verbonden met je publiek, de ander én jezelf.

Dus of je nu in de zorg werkt, op een culturele plek of ergens anders waar je in contact bent met andere mensen, de kunst van verhalend vertellen draagt bij aan het contact met de mensen met wie jij te maken hebt.

We zijn allemaal een vat aan verhalen, klein, groot het maakt niet uit. Wil je leren hoe je deze verhalen deelt om presentaties krachtiger te maken, of zou je in je persoonlijk leven graag meer vertellen? Dan is deze training ideaal voor jou!

Naam trainer:
Sanna Langereis – Expressie Expert
Sanna is in 2006 afgestudeerd aan de Theaterschool in Utrecht. Hier heeft ze veel geleerd over expressie en lichaamstaal. Ze heeft gedoceerd als dramadocent en met haar eigen theatergezelschap heeft ze als theatermaker en actrice op nationale en internationale podia gestaan. Daarnaast is ze op gebied van presentatietechnieken en sprekerscoaching in het bedrijfsleven steeds actiever geraakt.

Toen zij in 2017 haar ware verhaal (een ingrijpende gebeurtenis uit haar leven) begon te delen ontdekte ze wat een waarde dit gaf aan het contact met anderen. Wat maakte dat zij een enorme ontwikkeling meemaakte zowel privé als op werkgebied.
Zo ging zij in diezelfde periode zich verdiepen en bijscholen in Storytelling en de wetenschappelijke en neurologische kant van lichaamstaal.
Ze begon haar persoonlijke verhaal te vertellen als inleiding voor haar missie en om zo te laten zien wat de waarde van een goeie presentatie is. Ze zag hoe doeltreffend dit was.

Haar persoonlijke missie om je uit te spreken werd ineens verbonden met waar zij in haar werk mee bezig wil zijn. Namelijk mensen helpen om hun ervaringen te verbinden met hun eigen missie en dit in een krachtige presentatie te laten horen.
Waar zij altijd dacht te weten wat expressie voor haar betekent, raakt het nu een veel diepere laag.
Have the guts to express yourself

Datum en tijd:
Donderdag 7 oktober van 13.30-17.30 uur

Locatie: Hart Haarlem
Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

Kosten: gratis