Direct naar de inhoud van deze pagina

Centralist

Titel:
Centralist
Plaats:
Haarlem
Categorie:
Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bekeken:
114 keer
Tip anderen via:

Beschrijving van de vacature

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat.

We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Bij evenementen en calamiteiten in het district Kennemerland staan vrijwilligers van het Rode Kruis paraat. Zo ook de Verbindingsdienst.
Voor district Kennemerland zijn wij per direct op zoek naar een vrijwillige:

Centralist Verbindingsdienst

voor +/- 4 uur per week; in het geval van evenementen en inzet bij een noodsituatie kunnen zich piekmomenten voordoen.

Wat is de Verbindingsdienst?
Om goed te kunnen samenwerken en de inzet bij evenementen en calamiteiten te coördineren zijn verbindingsdiensten cruciaal. Bij rampen en grote calamiteiten is het telefonienetwerk vaak zodanig overbelast dat het lokaal uitvalt. Het Rode Kruis beschikt daarom over eigen radiofrequenties waarover met portofoon en mobilofoon kan worden gecommuniceerd. De grootte van het netwerk kan variëren van twee portofoongebruikers tot meerdere hulpverleningsgroepen met eigen meldkamers/VC Voertuigen.

Taken & Verantwoordelijkheden:
• Als spin in het web geef je op een korte en bondige wijze informatie door.
• Je registreert de inzet via een computerprogramma of handmatig waarbij je altijd weet waar collega’s van het Rode Kruis zich bevinden, waar auto’s rijden, waar welke personen met welke klachten geholpen worden.
• Je weet waar wat gebeurt en hebt daar waar nodig contact met de teamleider meldkamer en/of Hoofd Verbindingsdienst.
• Je werkt in een actiecentrum nauw samen met Hoofd Bevolkingszorg, Hoofd Noodhulpteam, district en provinciale verbindingsdienst en rapporteert aan het hoofd Verbindingsdienst of teamleider meldkamer.

Wie zoeken wij?
Jij bent zowel organisatorisch, communicatief als sociaal sterk en steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt kennis van automatisering, bent in het bezit van een EHBO-diploma, rijbewijs B en een auto zodat je op elke locatie binnen de Noodhulpregio Kennemerland kan komen. Je woont (en werkt het liefst ook) in de regio Kennemerland omdat het van belang is dat je binnen een uur na alarmering een netwerk operationeel kan krijgen. Daarbij is het van belang dat je beschikbaar bent tijdens de grote evenementen binnen de regio en andere diverse lokale evenementen en investeer je met veel plezier gemiddeld twee dagen per maand (met een piek in de zomermaanden) aan deze functie.

Wij bieden
Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol passie en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. Een geldig EHBO certificaat en de opleiding tot centralist zijn vereisten voor de functie. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en ben je verzekerd wanneer je voor het Rode Kruis aan het werk bent. Als vrijwilliger kun je tevens gratis lid worden van het Rode Kruis.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan een motivatiemail met cv naar Marijke. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen.

  • Deze vacature is geplaatst door een organisatie
  • De vacature van Jonna is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
  • Jonna is eerder via deze website geholpen
Laat Jonna weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Geplaatst door:
Profielfoto van Jonna
Geplaatst op 18.04.2019
55% profielsterkte
Bedankt voor het melden

Meer vacatures van Jonna namens Rode Kruis afdeling Kennemerland

  Omschrijving van de vacature Plaats Categorie
  Districtscoördinator Evenementenhulp (m/v vrijwilliger) Haarlem Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Projectleider Humanitair Oorlogsrecht (m/v vrijwilliger) Haarlem Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Projectleider tentoonstelling Kind Onder Vuur (m/v vrijwilliger) Haarlem Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Coördinator Vrijwilligersmanagement Zandvoort (m/v vrijwilliger) Haarlem Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Coördinator Fondsenwerving Zandvoort (m/v vrijwilliger) Haarlem Marketing, communicatie & PR, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Collecte & fondsenwerving
  Administratief medewerker Haarlem Coördineren & regelen (bv. evenementen), Toezicht & beheer, Digitaal & IT
  Redacteur Social Media (m/v vrijwilliger) Haarlem Marketing, communicatie & PR, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Stagiair event management (m/v) Haarlem Marketing, communicatie & PR, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Medewerker communicatie (m/v vrijwilliger) Haarlem Marketing, communicatie & PR