Vrijwilligers gezocht voor 'Huisbezoek na partnerverlies'

Plaats:
Haarlem: Duinwijk, Haarlem-Oost, Haarlemmerhoutkwartier, Oud Schoten en Spaarndam, Oude stad, Schalkwijk, Spoorbaan Leiden, Westoever Noord Buitenspaarne
Categorie:
Maatjes & buddy's
Kan vanuit huis:
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Vrijwilligers gezocht voor 'Huisbezoek na partnerverlies'

Het kan fijn zijn om, na het overlijden van je partner, met iemand te praten en een steuntje in de rug te krijgen. Dat is de insteek van 'Huisbezoek na partnerverlies'. Voor dit nieuwe initiatief is Stichting Nabestaandenzorg op zoek naar vrijwilligers die graag een luisterend oor willen bieden en daarmee tijdelijk extra ondersteuning kunnen geven aan mensen die hun partner verloren hebben.

Vrijwilliger ‘Huisbezoek na partnerverlies’:
Als vrijwilliger ‘Huisbezoek na partnerverlies’ gaat u in gesprek over het verlies, de vragen die daarmee gepaard gaan en het opnieuw invulling geven aan het veranderde leven.

Heeft u zelf uw partner verloren of voelt u zich betrokken bij mensen die te maken hebben met partnerverlies? Wilt u een luisterend oor bieden en een steuntje in de rug geven? Meld u dan aan als vrijwilliger ‘Huisbezoek na partnerverlies'.

Training:
Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger krijgt u eerst een training van drie dagdelen. Hierin wordt aandacht besteed aan verschillende communicatievormen, het rouwproces en het werk als vrijwilliger. Wanneer u daarna op huisbezoek gaat neemt u regelmatig deel aan overleg/intervisie momenten.

Stichting Nabestaandenzorg:
Stichting Nabestaandenzorg is een informatiepunt waar nabestaanden terecht kunnen met hun vragen en zorgen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Daarnaast biedt de stichting verschillende gesprekgroepen en een inloopochtend aan waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Corona:
Door de corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk om daadwerkelijk op huisbezoek te gaan en is het contact voorlopig telefonisch of middels videobellen.

Aanmelden:
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze coördinator vrijwilligers Bertine.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vacature van Bertine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
Laat Bertine weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Nabestaandenzorg
Geplaatst door:
Profielfoto van Bertine
65% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De vacature van Bertine is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden