Humanitas ZKL zoekt bestuurdlid Eenzaamheid

Humanitas ZKL zoekt bestuurdlid Eenzaamheid

Plaats:
Haarlem
Categorie:
Bestuur & strategie
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Humanitas Zuid-Kennemerland is één van de 78 afdelingen van de vereniging Humanitas. Wij geloven in de kracht van mensen, maar weten dat iedereen wel eens een tijdelijke steun in de rug kan gebruiken. Dit bieden wij in Zuid-Kennemerland met onze projecten. Voor informatie zie: [website verborgen]

De afdeling van Humanitas Zuid-Kennemerland bestaat uit een uitvoerend bestuur met 7 leden, 18 coördinatoren en ca. 285 uitvoerende vrijwilligers. In samenspraak met de coördinatoren zijn de bestuursleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling.

Wij zijn op zoek naar een Bestuurslid Eenzaamheid

Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid en de aansturing van de afdeling. Je werkt daarin samen met 6 andere bestuursleden, elk met een eigen portefeuille. Het thema Eenzaamheid kent 1 activiteit: Vriendschappelijk Huisbezoek.

Functie:
• Je bent verantwoordelijk voor het functioneren van de activiteit binnen het thema Eenzaamheid.
• Je ondersteunt/begeleidt een team van 5 vrijwillige coördinatoren en je hebt regelmatig overleg met hen. Affiniteit met dit uitvoerende aspect van het bestuurslidmaatschap is belangrijk.
• Je vertegenwoordigt de afdeling in het relevante netwerk, waaronder door deelname aan de Coalitie Haarlem Ontmoet.
• Je bent op de hoogte van de beleidsplannen en sociale kaart op het gebied van Eenzaamheid.
• Je adviseert het bestuur over relevante ontwikkelingen binnen het thema en initieert - waar nodig - nieuwe activiteiten.

Wat we vragen:
Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas. Je werkt graag in teamverband en maakt makkelijk contact. Je bent bereid je te verdiepen in de werkwijze van de lokale overheid en samenwerkingspartners in ons werkgebied. Je bent 4 - 8 uur per week beschikbaar en (met enige regelmaat) ook overdag. Bestuurlijke ervaring is een pre. Je bent woonachtig in Zuid-Kennemerland.

Wat we verwachten:
• Organisatievermogen
• Dienstverlenende instelling
• Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Wat we bieden:
Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops en trainingen. Samenwerking in een prettig team. Vergoeding van gemaakte onkosten.

Solliciteren:
Heb je interesse in deze functie? Dan gaan we graag met jou in gesprek.
We nemen binnen 2 weken contact met je op.

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Jaarlijks geven ruim 19.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 50.000 deelnemers het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas heeft ruim 700 activiteiten, variërend van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking en van maatjescontacten voor inburgeraars tot een chat.

  • De vacature van José is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
  • José is eerder via deze website geholpen
Laat José weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Aangesloten bij:
organisatie logo Humanitas Zuid-Kennemerland
Geplaatst door:
Profielfoto van José
60% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • De vacature van José is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Haarlemvoorelkaar
  • José is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden