NZH Vervoer Museum

Adres
A.Hofmanweg 35
Vestigingsplaats
Haarlem
Website
http://www.nzh-vervoermuseum.nl
Omschrijving
NZH Vervoer Museum, leuk voor groot en klein.

Meer de 100 jaar NZH geschiedenis over het Openbaar Vervoer in Noord en Zuid Holland. De NZH is oa bekent van de Blauwe Tram en was rond 1970 veruit de grootste streekvervoerder van Nederland. In 1999 ging de NZH op in Connexxion.

In het museum vindt je vier historische trams en vele historische bussen, die van binnen en van buiten te bekijken zijn. In een ruime hal stelt het museum een groot aantal foto’s tentoon van de trams en de bussen op de vele lijnen die de NZH exploiteerde, schaalmodellen van verschillende voertuigen, bordjes, attributen en kleding, en zelfs complete bus- en tramhaltes.

Kortom, de Stichting NZH Vervoer Museum biedt als de bewaker van het erfgoed Openbaar Vervoer, de bezoekers een zeer verzorgde kijk in het verleden van het OV in de regio Haarlem en de provincies Noord- en Zuid Holland. Een unieke verzameling historische trams, lijn- en toerbussen, goed verlichtte expositie ruimte met honderden objecten uit onze geschiedenis. Gezellige koffiehoek, Gratis parkeren en Rolstoelvriendelijk.

Voor een leuke sfeerimpressie:
https://www.facebook.com/nzhmuseum/
Omgeving Vacature omschrijving Type dienst
Haarlem-Oost (Haarlem) Speekt cultureel erfgoed je aan en wil je meewerken in het NZH museum? Klussen & techniek
Logo van NZH Vervoer Museum