Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips & Tricks professionals

Wanneer je een bezoek brengt aan Haarlemvoorelkaar worden jouw gegevens en privacy door Haarlemvoorelkaar beschermd en gewaarborgd (lees meer hierover in het privacy statement). Zelf kun je ook jouw steentje bijdragen.

Haarlemvoorelkaar heeft de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Hanteer de regels voor veilig internetten: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips kunt je vinden op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten/

Tip 2: Wanneer een vrijwilliger via Haarlemvoorelkaar heeft gereageerd op jouw vacature, is het verstandig een kennismakingsgesprek te houden om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met de veiligheid van belang.

Tip 3: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 5: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een vrijwilligersovereenkomst opstellen en ondertekenen.

Tip 6: Vraag naar de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) indien dit door jouw organisatie wordt verlangd. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van betreffende vrijwilliger geen bezwaar vormt voor het vervullen van de vacature (specifieke taak of functie). Lees meer over de VOG op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie: http://www.justis.nl/Producten/verklaringomtrentgedrag/.

Tip 7: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Haarlemvoorelkaar wenst je veel succes toe!